Άμεση - ή διαλυτό - καφές παρασκευάζεται από κόκκους καφέ που έχουν υποστεί φρύξη και του εδάφους. Οι κόκκοι του εδάφους στη συνέχεια εκχυλίζεται με ζεστό νερό για να ανακτήσει τη γεύση και το άρωμα του καφέ. Η διαδικασία είναι παρόμοια με τη χρήση ενός καφετιέρα στο σπίτι. Το εκχύλισμα καφέ στη συνέχεια αποξηραμένο σε έναν από τους δύο τρόπους:
Σπρέι που στεγνώνει
Το σπρέι-ξήρανσης το εκχύλισμα καφέ ψεκάζεται σε ρεύμα θερμού αέρα στο πάνω μέρος του ένα ψηλό κυλινδρικό πύργο. Καθώς τα σταγονίδια πτώση, θα στεγνώσει, να γίνει μια λεπτή σκόνη από τη στιγμή που φθάνουν μέχρι τον πυθμένα. Η σκόνη μπορεί στη συνέχεια να υφής σε κόκκους για να διευκολυνθεί η δοσολογία και τη διάλυση. Η ποιότητα του αρώματος και της γεύσης διατηρούνται ευχαριστήσω για το πολύ γρήγορο στέγνωμα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Ψεκάστε-ξήρανσης είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη διαδικασία της ξήρανσης.
Λυοφιλίωση
Σε λυοφιλίωση, το εκχύλισμα καφέ είναι κατεψυγμένα σε περίπου - 40 ° C και κομμένα σε κόκκους. Τα κατεψυγμένα κόκκοι ξηραίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία και υπό κενό. Η ποιότητα του άρωμα και τη γεύση που προστατεύονται από την πολύ χαμηλή θερμοκρασία και απαλή συνθήκες ξήρανσης.
Τέλος, το διαλυτό καφέ είναι συσκευασμένα είτε σε γυάλινα βάζα ή φακελάκια.
Athens Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου