COFFEEBANNER

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχική επεξεργασία


Μετά τη συγκομιδή το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε τους σπόρους καφέ από τα ώριμα φρούτα και στεγνώστε τα. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: την ξηρά και τις υγρές μεθόδους.

Η ξηρή μέθοδος

Το ξηρό ή «φυσικό» μέθοδος περιλαμβάνει την ξήρανση ολόκληρο κεράσι. Είναι το παλαιότερο, πιο απλή μέθοδος και απαιτεί λίγη μηχανήματα. Η συγκομιδή των κερασιών είναι ταξινομημένο και καθαρίζονται, με το χέρι, να αφαιρέσει άγουρος, υπερώριμα και κατεστραμμένα τα κεράσια, καθώς και κάθε βρωμιά, χώμα, κλαδιά και τα φύλλα. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει με κυμαινόμενο τα κεράσια στο νερό.
Τα κεράσια καφέ απλώνονται στον ήλιο, είτε με μεγάλες βεράντες σκυρόδεμα ή τούβλα, ή σε ψάθες ανέλθει στο ύψος της μέσης σε τρίποδα. Αν βρέχει καλύπτονται επάνω. Δεδομένου ότι τα κεράσια ξηρά, είναι κεκλιμένο ή γύρισε με το χέρι για να εξασφαλίσει ακόμη στέγνωμα. Μπορεί να χρειαστούν έως και 4 εβδομάδες πριν από την ξηρά κεράσια επαρκώς. Στις μεγαλύτερες φυτείες, μηχανή-ξήρανση είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται για να επιταχύνει τη διαδικασία μετά το καφέ έχει προ-στεγνώνουν στον ήλιο για μερικές ημέρες.
Αποξηραμένα κεράσια είναι εύθραυστα με σκληρό εξωτερικό περίβλημα και θα πρέπει να έχουν μέγιστη περιεκτικότητα σε υγρασία 12,5%. Τα αποξηραμένα κεράσια αποθηκεύονται σε σιλό μέχρι να σταλούν στο μύλο για το ξεφλούδισμα, όπου αφαιρούνται τα εξωτερικά στρώματα του αποξηραμένος καρπός. Φασόλια Η «πράσινη καφέ» Ακολουθεί η διαλογή και την ταξινόμηση έτοιμα για πώληση.
Σχεδόν όλα τα Robustas σε επεξεργασία με τη μέθοδο αυτή. Σχεδόν όλα τα Robustas τα επεξεργασμένα με τη μέθοδο αυτή. Η ξηρή μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για την πλειοψηφία του καφέ Arabica που παράγεται στη Βραζιλία, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής καφέ στην Αιθιοπία, την Αϊτή και την Παραγουάη, και κάποια Arabicas από την Ινδία και το Εκουαδόρ.

Η υγρή μέθοδος

Η υγρή μέθοδος απαιτεί τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και τη διαθεσιμότητα του νερού. Όπως και με την ξηρά μέθοδο, τα ώριμα κεράσια να καθαρίζονται. Στη συνέχεια πολτοποιούνται με ένα μηχάνημα που συμπιέζει τα κεράσια, έτσι ώστε η σάρκα και το δέρμα διαχωρίζονται από τα φασόλια. Τα φασόλια μείνει με ένα ολισθηρό εξωτερικό δέρμα (η μύξα) και καλύπτει περγαμηνή.
Οι κόκκοι καθαρίζονται περαιτέρω για την αφαίρεση επίμονων κομμάτια του πολτού και να θέσουν σε μεγάλες δεξαμενές? Υπάρχει το πήκτωμα κατανέμονται ανά φυσικά ένζυμα και πλένονται μακριά. Αυτό παίρνει μεταξύ 24 και 36 ώρες. Στη συνέχεια, ο καφές είναι καλά πλένεται με καθαρό νερό. Σε αυτό το σημείο ο καφές είναι περίπου 57% υγρασία.
Για να μειωθεί η υγρασία σε ένα επιθυμητό κατ 'ανώτατο όριο του 12,5%, μη αποφλοιωμένου καφέ ξηραίνεται είτε στον ήλιο, σε ένα μηχανικό στεγνωτήριο, ή με συνδυασμό και των δύο. Αποξήρανση στον ήλιο διαρκεί από 8 έως 10 ημέρες. Αυτό το καφέ περγαμηνή στη συνέχεια αποθηκεύεται.
Λίγο πριν την πώληση, αυτή καφές κύτους να αφαιρέσετε το περγαμηνή, και καθαρίζονται, ελέγχονται, διαχωρισμό και την ταξινόμηση. Αυτή η «πράσινου καφέ» είναι τώρα έτοιμη για πώληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΡΟΛΟΙ

Συναλλαγματικών Ισοτιμιών

Μετατροπέας νομίσματος

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Johnpatrablog

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΦΡΥΞΗΣ ΩΜΟΥ ΚΑΦΕ

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΦΡΥΞΗΣ ΩΜΟΥ ΚΑΦΕ
Η ΑΡΧΗ....................ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΟΚΚΟΥ ΑΦΡΥΚΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΟΚΚΟΥ  ΑΦΡΥΚΤΟΥ ΚΑΦΕ
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΦΕ V E T O

APN

Our site is at APN Greece Directory

ΣΑΣ ΑΡΕΣΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ V E T O?

ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΚΑΦΕ ΠΙΝΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ 16-28 ΕΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΦΕ?

ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΚΑΦΕ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ?

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ?

ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ?

Αναγνώστες: ΣΑΣ ΑΡΕΣΗ Ο ΚΑΦΕΣ?

CAFE DO BRAZIL

CAFE DO BRAZIL
ΕΤΣΙ ΕΡΧΕΤΑ Ι Ο ΚΑΦΕΣ

CAFE DO BRAZIL

CAFE DO BRAZIL
Η ΠΗΓΗ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΜΟΣ ΚΑΦΕΣ

ΚΑΦΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ!!!!!!

ΚΑΦΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ!!!!!!
ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΡΩΜΑ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ VETO 200 ΓΡ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ VETO 200 ΓΡ