COFFEEBANNER

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ALL ABOUT COFFEE


Το δέντρο του καφέ είναι ένα τροπικό αειθαλής θάμνος (γένους Coffea) και αναπτύσσεται μεταξύ των Tropics του Καρκίνου και του Αιγόκερου. Οι δύο πιο σημαντικά από εμπορική άποψη είδη που καλλιεργούνται οι ποικιλίες Coffea Arabica (Arabicas) και Coffea canephora (Robustas).
Ο μέσος όρος φυτό Arabica είναι ένας μεγάλος θάμνος με σκούρα πράσινα φύλλα οβάλ. Τα φρούτα, ή τα κεράσια, στρογγυλεμένα και ώριμη σε 7 έως 9 μήνες? Περιέχουν συνήθως δύο επίπεδα σπόρους, τους κόκκους του καφέ. Όταν μόνο ένα φασόλι αναπτύσσεται αυτό ονομάζεται Peaberry.
Robusta είναι ένα ισχυρό θάμνος ή μικρό δέντρο που μεγαλώνει μέχρι και 10 μέτρα ύψος. Οι καρποί είναι στρογγυλεμένες και να λάβουν έως και 11 μήνες για να ωριμάσει? Οι σπόροι είναι ωοειδές σχήμα και μικρότερο από Arabica σπόρους.
Ιδανικό μέσο όρο θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ 15 και 24 º C για τον καφέ Arabica και 24 έως 30 º C για Robusta, που μπορούν να αποδώσουν σε θερμότερα, αντίξοες συνθήκες. Καφές χρειάζεται μια μέση ετήσια βροχόπτωση του 1500 έως 3000 mm, με Arabica που χρειάζονται λιγότερο από τα άλλα είδη. Εκτιμώντας Robusta καφέ μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ της στάθμης της θάλασσας και περίπου 800 μέτρα, Arabica κάνει καλύτερα στα μεγαλύτερα υψόμετρα και συχνά καλλιεργείται σε ημιορεινές περιοχές.

Συγκομιδή

Δεδομένου ότι ο καφές είναι συχνά καλλιεργούνται στις ορεινές περιοχές, η διαδεδομένη χρήση των μηχανικών μηχανές δεν είναι δυνατόν και τα ώριμα κεράσια καφέ που συνήθως συλλέγονται με το χέρι. Η κύρια εξαίρεση είναι η Βραζιλία, όπου η σχετικά επίπεδη τοπίο και την τεράστια μέγεθος των πεδίων καφέ επιτρέπει τη χρήση μηχανημάτων.
Δένδρα καφέ απόδοση κατά μέσο όρο από 2 έως 4 κιλά κεράσια και ένα καλό επιλογέα μπορεί συγκομιδή 45 έως 90 κιλά καφέ κεράσι ανά ημέρα? Αυτό θα παράγει εννέα έως 18 κιλά των κόκκων καφέ.
Ο καφές είναι συγκομιδή σε έναν από τους δύο τρόπους:
Γάζας Picked - είναι όλα τα κεράσια απογυμνωθεί από το υποκατάστημα σε ένα χρόνο, είτε με μηχανή ή με το χέρι.
Επιλεκτικά Picked - είναι μόνο τα ώριμα κεράσια συγκομιδή και είναι συλλέγονται με το χέρι.
Pickers ελέγξτε τα δέντρα κάθε 8 έως 10 ημέρες και ατομικά πάρει μόνο το πλήρως ώριμα κεράσια. Η μέθοδος αυτή είναι εντάσεως εργασίας και πιο δαπανηρή. Επιλεκτική συλλογή χρησιμοποιείται κυρίως για τα φασόλια Arabica λεπτότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΡΟΛΟΙ

Συναλλαγματικών Ισοτιμιών

Μετατροπέας νομίσματος

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Johnpatrablog

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΦΡΥΞΗΣ ΩΜΟΥ ΚΑΦΕ

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΦΡΥΞΗΣ ΩΜΟΥ ΚΑΦΕ
Η ΑΡΧΗ....................ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΟΚΚΟΥ ΑΦΡΥΚΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΟΚΚΟΥ  ΑΦΡΥΚΤΟΥ ΚΑΦΕ
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΦΕ V E T O

APN

Our site is at APN Greece Directory

ΣΑΣ ΑΡΕΣΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ V E T O?

ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΚΑΦΕ ΠΙΝΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ 16-28 ΕΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΦΕ?

ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΚΑΦΕ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ?

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ?

ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ?

Αναγνώστες: ΣΑΣ ΑΡΕΣΗ Ο ΚΑΦΕΣ?

CAFE DO BRAZIL

CAFE DO BRAZIL
ΕΤΣΙ ΕΡΧΕΤΑ Ι Ο ΚΑΦΕΣ

CAFE DO BRAZIL

CAFE DO BRAZIL
Η ΠΗΓΗ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΜΟΣ ΚΑΦΕΣ

ΚΑΦΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ!!!!!!

ΚΑΦΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ!!!!!!
ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΡΩΜΑ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ VETO 200 ΓΡ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ VETO 200 ΓΡ