Σίγουρα είναι οξύμωρο να μιλάμε για… πράσινο καφέ. Κι όμως υπάρχει και μάλιστα κάνει θράυση! Γιατί όμως;
Ο πράσινος καφές είναι ο καφές που όλοι γνωρίζουμε, αλλά στην αρχική του μορφή, δηλαδή πριν την επεξεργασία και το ψήσιμο, με το οποίο χάνονται πολλά από τα ωφέλιμα συστατικά που περιέχει ο φρέσκος ακατέργαστος καφές.Οι σπόροι του πράσινου καφέ είναι πλούσιοι σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν έντονη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Αυτές με τη σειρά τους περιέχουν χλωρογενικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στην επιβράδυνση της απελευθέρωσης της γλυκόζης στο αίμα. Έτσι, επιτυγχάνεται μείωση του συσσωρευμένου λίπους στους ιστούς, με περαιτέρω αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού και τη μείωση του σωματικού βάρους.
Και αυτό, γιατί η επιβράδυνση της απελευθέρωσης της γλυκόζης στο αίμα επιτρέπει στον οργανισμό να χρησιμοποιεί το περίσσευμα του λίπους ως πηγή ενέργειας. Επιπλέον, ο πράσινος καφές μειώνει την όρεξη και την αρτηριακή πίεση.
Athens Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου