COFFEEBANNER

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΘΈΜΑΤΑ: ΥΓΕIA

Καφές, Συντήρηση, και Εμπορίου στο δυτικό ημισφαίριο 
το πώς τα άτομα και τα θεσμικά όργανα μπορούν να προωθήσουν την φιλικότητα προς το περιβάλλον γεωργίας και διαχείριση των δασών στη Βόρεια Λατινική Αμερική

IV. Περιβαλλοντική διάσταση της παραγωγής καφέ

Ο τρόπος με τον καφέ καλλιεργείται και η επεξεργασία έχει έντονη περιβαλλοντική σημασία τόσο τοπικά όσο και διεθνώς. Αυτή η ενότητα επικεντρώνεται σε τέσσερα θέματα που συνδέονται στενά με τον τομέα του καφέ: βιοποικιλότητα και διατήρηση των δασικών οικοσυστημάτων? Αγροχημικών χρήση? Ρύπανση των υδάτων από την επεξεργασία του καφέ? Και της ποιότητας του εδάφους. Κάθε ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι κρίσιμης σημασίας για την ποιότητα του περιβάλλοντος στο βόρειο τμήμα της Λατινικής Αμερικής.

Α. Διατήρηση των δασικών οικοσυστημάτων

Τάσεων αποψίλωσης των δασών είναι σοβαρές σε ολόκληρη την παράγουν καφέ γη της Λατινικής Αμερικής. Επτά από τις δέκα χώρες του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά αποψίλωσης των δασών είναι στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική? Αυτές τις επτά χώρες που περιλαμβάνουν την Τζαμάικα, Αϊτή, η Κόστα Ρίκα, η Παραγουάη, Εκουαδόρ, τη Γουατεμάλα και το Μεξικό. [27] Σε ορισμένες περιοχές, τροπικά δασικά οικοσυστήματα έχουν εξαφανιστεί ή είναι σε μια πορεία στην εξάλειψη στο εγγύς μέλλον. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, για παράδειγμα, υπολογίζεται ότι μόνο το ένα τέταρτο από τους πρωταρχικούς υγρό τροπικό δάσος στην Κολομβία παρέμεινε. [28]
Αξιοσημείωτη αξίες της βιοποικιλότητας βρίσκονται σε κίνδυνο. Της Λατινικής Αμερικής τα τροπικά δάση είναι κρίσιμα οικολογικά για σκοπούς προστασίας της δυναμικής της ατμόσφαιρας, την ποιότητα του νερού, και τα είδη άγριας ζωής, καθώς και οικονομικά ως δεξαμενές του γενετικού υλικού με πολλαπλές εφαρμογές για τα τρόφιμα, τα φάρμακα, και τα βιομηχανικά προϊόντα.
Απειλούνται φυσική κληρονομιά της περιοχής υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα. Για παράδειγμα, neotropical μεταναστευτικά πουλιά που περνούν τον χειμώνα στο βόρειο τμήμα της Λατινικής Αμερικής αποτελούν το 60 έως 80 τοις εκατό των ειδών των πουλιών που κατοικούν σε δάση σε όλη την ανατολική ΗΠΑ και τον Καναδά?. Neotropical οι μετανάστες αποτελούν επίσης ένα μεγάλο ποσοστό των ειδών πτηνών στα δάση του Pacific Northwest [ 29] για τα πτηνά που αριθμούν στις εκατοντάδες εκατομμύρια και αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 120 είδη μεταναστεύουν κάθε χρόνο μέσα από ή προς το μέρος του ισθμού της Κεντρικής Αμερικής αποτελούνται από Κόστα Ρίκα και τον Παναμά. [30]
Παραδοσιακά, η παραγωγή καφέ απόχρωση έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά επωφελής για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των τροπικών δασικών οικοσυστημάτων. Στη βόρεια της Λατινικής Αμερικής, παραδοσιακά καφέ καλύπτει πολύ σημαντικές περιοχές με κλειστό στέγαστρο, γεωργοδασοκομικών συστημάτων με μεγάλη ποικιλία ειδών. Smithsonian αποδημητικών βιολόγοι Κέντρο Πουλιών τη διεξαγωγή της έρευνας στο νότιο μεξικανική πολιτεία του Τσιάπας ανακάλυψε ότι παραδοσιακά Διαχείριση καφέ και κακάο (σοκολάτα) φυτείες υποστήριξη τουλάχιστον 180 είδη πουλιών, ποσό σημαντικά μεγαλύτερο από τον αριθμό των πτηνών που βρέθηκαν σε άλλες γεωργικές γαίες και υπέρβαση μόνο από ανενόχλητοι τροπικό δάσος. [31] Η γοητεία της βιομηχανικής καφέ ήλιο για τα πουλιά υστερεί κατά πολύ σε αυτό που παρατηρείται σε παραδοσιακά συστήματα σκιά. Για παράδειγμα, μελέτες στην Κολομβία και το Μεξικό έχουν εντοπίσει πάνω από 90 τοις εκατό λιγότερα είδη πουλιών σε ήλιο φυτείες που καλλιεργούνται σε σχέση με τον καφέ σκιά. [32]
Καφέ σκιά παρέχει επίσης σημαντικό βιότοπο για διαφορετικές κοινότητες των άλλων τροπικών δασικών ειδών. Ευρήματα από το Πανεπιστήμιο του Michigan βιολόγο Ivette Perfecto και οι συνεργάτες του από την έρευνα στην Κόστα Ρίκα δείχνουν ότι η τοπική ποικιλομορφία είδη μυρμηγκιών σκαθάρια,, σφήκες και αράχνες σε ένα μόνο είδος δένδρου ( Erythrina poeppigiana ) σε φυτείες καφέ σκιά προσεγγίζει τα αρθρόποδα επίπεδα ποικιλότητας σχετικά με μεμονωμένα είδη δέντρων δειγματοληψία σε ανενόχλητοι τροπικό δάσος. [33]
Επιπρόσθετες πρόσφατες μελέτες για τα τροπικά δάση της οικολογίας έχουν διεξαχθεί από τους επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού και του Σικάγο Lincoln Park Zoo.Αυτές οι εργασίες των ερευνητών σε Veracruz, Μεξικό, έχει δείξει ότι σκιασμένο γεωργικές καλλιέργειες, σε σύγκριση με ασκίαστα γεωργικά τοπία, χαρακτηριστικό πλουσιότερη ποικιλία των μικρά θηλαστικά όπως οι σκίουροι οπόσουμ, και τα ποντίκια. [34] Νυχτερίδες, σημαντικό dispersers των σπόρων και των επικονιαστών πολλών είδη δέντρων, καθώς και τους φυσικούς θηρευτές των εντόμων, δείχνουν επίσης μια παρουσία σε τέτοια συστήματα.Συγκρίνοντας τα δασικά οικοσυστήματα, σε αρκετές γεωργικές γαίες, αυτοί οι ίδιοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι οικότοποι που χαρακτηρίζονται ως «μεικτή φύτευση" (κακάο, καφέ, μπανάνες και εσπεριδοειδή) και «καφέ» (καφέ με τα δέντρα σκιά) που περιέχονται από κοινού το 74% του πλούτου των ειδών. [ 35]
Παραδοσιακό καφέ είναι συχνά αναπόσπαστο γεωργοδασοκομικών συστημάτων στα οποία τα είδη δένδρων που καλλιεργούνται μαζί με τον καφέ και τα άλλα γεωργικά προϊόντα. Σε περίπτωση που γεωγραφικών αγορών και αγορών οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, οικονομική απόδοση μπορεί να επιτευχθεί μέσω παρατεταμένης απόδοση της παραγωγής ξυλείας σε συνδυασμό με τον καφέ. Για παράδειγμα, η έρευνα στην Κόστα Ρίκα έχει δείξει ότι η ξυλεία από τα πολύτιμα είδη σκληρού ξύλου Cordia alliadora μπορεί να συμβεί χωρίς σημαντική βλάβη στον καλλιέργειες καφέ. [36] γεωργοδασοκομικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν τον καφέ, έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσει την οικονομική και οικολογική σταθερότητα των φτωχών αγροτικών περιοχών στο βόρειο τμήμα της Λατινικής Αμερικής. [37] Με την παροχή ενός εναλλακτικού στην αποψίλωση των δασών, τα παραδοσιακά συστήματα καφέ αποτελούν ένα σημαντικό ελέγχου κατά των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη. [38]

Β. χρήση αγροχημικών σε καφέ

Τα παραδοσιακά συστήματα καφέ απόχρωση συνήθως βασίζονται σε πολύ χαμηλότερες εισροές χημικών από βιομηχανικές φυτείες. Αυτό συμβαίνει επειδή φύτευση καφέ μεταξύ φυσική βλάστηση, ή ανάμεσα σε δέντρα που φυτεύτηκαν για σκιά, φρούτα ή ξύλο, μπορεί να μειώσει την ευαισθησία σε παράσιτα.  [39]
Η εντατική χρήση φυτοφαρμάκων στη βιομηχανική παραγωγή καφέ απασχολεί συχνά τα χημικά προϊόντα που παρουσιάζουν σοβαρό κίνδυνο την υγεία και οικολογικές ανησυχίες. Η δειγματοληψία των εισαγόμενων πράσινα φασόλια καφέ που πραγματοποιούνται από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αποκάλυψε συχνή ανίχνευση του DDT, BHC (βενζίνη hexachloride) και άλλα φυτοφάρμακα απαγορευτεί στις ΗΠΑ λόγω πιθανής καρκινογένεσης ή μακροπρόθεσμα η εμμονή στο περιβάλλον. [40]
Το 1983, η Υπεράσπισης των Φυσικών Πόρων Συμβούλιο διατήρησε τις υπηρεσίες σε ένα εξωτερικό εργαστήριο σύμβαση για τη διεξαγωγή ανεξάρτητων δοκιμών στα εισαγόμενα κόκκους καφέ. [41] Η ανάλυση αποκάλυψε πολλαπλά κατάλοιπα φυτοφαρμάκων σε όλα τα δείγματα, όταν τα πράσινα φασόλια καφέ εξετάστηκαν χρησιμοποιώντας τις μεθόδους ανίχνευσης πολλές φορές πιο ακριβή από το FDA διαδικασίες (βλέπε πίνακα 6 ). Η διαδικασία ψησίματος μειώνεται ανιχνεύσιμα επίπεδα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα δείγματα φασολιών? Ωστόσο, η δοκιμή του ένα δείγμα της Βραζιλίας κόκκους καφέ διατηρείται το αρχικό επίπεδο της DDD (ο τοξικός μεταβολίτης του DDT), που είχαν εντοπιστεί στο φασόλια πριν το ψήσιμο. [ 42] Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ το DDT χρησιμοποιείται σπάνια για καφέ σήμερα, οι άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των εντόμων παρασίτων, των ζιζανίων και των ασθενειών.
Κατά την τελευταία δεκαετία, οι κυβερνήσεις σε όλο το Δυτικό Ημισφαίριο έχουν λάβει μέτρα για να απαγορεύει τη χρήση ενός αριθμού φυτοφαρμάκων απαγορεύεται στις ΗΠΑ απαγόρευσε ορισμένες χημικές ουσίες που παραμένουν εγκριθεί για γεωργική χρήση σε ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής, όμως. Για παράδειγμα, μια έκθεση του 1990 από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαπίστωσε ότι η Κόστα Ρίκα εξακολουθεί να επιτρέπει τη χρήση του chlordane, ένα ιδιαίτερα τοξικό εντομοκτόνο που διαρκεί για χρόνια στο περιβάλλον. [43] Προσπάθειες να περιορίσει τις εξαγωγές των ΗΠΑ από απαγορευμένα φυτοφάρμακα, έχουν αποτύχει τα τελευταία χρόνια ? για παράδειγμα, "κύκλος δηλητήριο» νομοθεσία που ψηφίστηκε από την αμερικανική Βουλή και τη Γερουσία υπολείπονταν των τελική θέσπιση του νομοσχεδίου 1990 αγρόκτημα. [44]
Under-ρυθμίζεται η χρήση φυτοφαρμάκων απειλεί και οι αγρότες και άλλοι κάτοικοι της υπαίθρου με την έκθεση σε τοξικές ουσίες στο χώρο εργασίας ή σε αποθέματα νερού. Για παράδειγμα, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την ποιότητα του νερού έχουν συνδεθεί με τη χρήση φυτοφαρμάκων στο Μεξικό?. Σε μια τεκμηριωμένη περίπτωση, το 1987, περισσότερα από 200 άτομα αρρώστησε από το πόσιμο νερό μολυσμένο με τα γεωργικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα, στη δυτική μεξικανική πολιτεία του Jalisco [ 45]
Μια πρόσφατη World Resources Institute (WRI) έκθεση τεκμηριωμένη εκτεταμένη έκθεση του ανθρώπου στα φυτοφάρμακα στη Λατινική Αμερική και αλλού στον αναπτυσσόμενο κόσμο? Για παράδειγμα, μελέτες των αγροτών και των οικογενειών τους στη Νικαράγουα έχουν αποκαλύψει σημαντικές μειώσεις στη δραστηριότητα της χολινεστεράσης, ένα ένζυμο ζωτικής σημασίας για την φυσιολογική νευρο-μυϊκή λειτουργία. [46] Η έκθεση WRI επισημαίνει ότι "ανεπαρκής πρακτικών ασφάλειας και υγιεινής είναι ο κανόνας» στην ανάπτυξη της χρήσης φυτοφαρμάκων χώρα. [47]
Πρόσφατα, οι ανησυχίες που εκφράστηκαν σχετικά με την υγεία του ανθρώπου και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που σχετίζονται με τη διεύρυνση της χρήσης αυτού του εξαιρετικά τοξικού εντομοκτόνου, endosulfan, στην Κολομβία για την καταπολέμηση των επιβλαβών οργανισμών καφέ έντομο γνωστό ως "Λα Broca». [48] Σύμφωνα με τα επίσημα λογαριασμών που καταρτίζονται από τη δράση των φυτοφαρμάκων Δίκτυο Βόρεια Αμερική (panna), περισσότερα από 100 ανθρώπινη δηλητηριάσεις και ένας θάνατος ήταν που αποδίδονται στη χρήση του endosulfan σε καφέ κατά το έτος 1993?. περισσότερους από 100 δηλητηριάσεις και τρεις θάνατοι αναφέρθηκαν το 1994 [49] Αν και το κολομβιανό υπουργείο Υγείας έλαβε μέτρα για την απαγόρευση του endosulfan χρήση τον Ιανουάριο του 1995, οι ανησυχίες εξακολουθούν να συζητούνται ότι η κίνηση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως.Ομοσπονδία Η κολομβιανή καλλιεργητές καφέ »και το Εθνικό Κέντρο της χώρας για την Έρευνα καφέ έχουν επισημάνει την ύπαρξη λιγότερο τοξικές χημικές ουσίες, καθώς και βιολογικές μεθόδους διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών καφέ, και έχουν απαγορεύσει τον τομέα των τεχνικών τους από συνιστώντας τη χρήση του εξαιρετικά ή πολύ τοξικά φυτοφάρμακα για τον καφέ. [50]
Αγρότες ιστορικά συνηθισμένοι να technified συστήματα παραγωγής καφέ αντιμετωπίζουν μια σειρά από χημικές ουσίες, που υποτίθεται ότι πρέπει να εφαρμόζονται με προστατευτικό εξοπλισμό, όπως μάσκες, πουκάμισα με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια και μπότες - ρούχα που συχνά δεν χρησιμοποιείται στη θερμότητα και την υγρασία των τροπικών περιβάλλοντα . Πρόσφατη έρευνα πεδίου από την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) τεκμηριώνεται διαδεδομένη λάθη στη χρήση του προστατευτικού ιματισμού στους εφαρμοστές φυτοφαρμάκων που εργάζονται στο Δέλτα του Μισισιπή. [51] Τα ευρήματα αυτά του προσωπικού EPA έχουν σημαντικές συνέπειες για την υγεία και την ασφάλεια farmworker σε technified παραγωγή καφέ στην βόρεια της Λατινικής Αμερικής.Τρέχουσα φυτοφαρμάκων ρυθμιστικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, να λάβει επαρκώς υπόψη την πρακτική τους περιορισμούς του που φορούν προστατευτικό εξοπλισμό σε ζεστό καιρό.
Αυξημένη εφαρμογές αζωτούχων λιπασμάτων έχουν πάει χέρι-χέρι με την ευρεία αφαίρεση της κάλυψης σκιά από Κεντρικής Αμερικής φυτείες καφέ. Βαριά συνθετικά λιπάσματα σε καφέ έχουν συμβάλει στη μόλυνση νιτρικών αλάτων του πόσιμου νερού υδροφορέων στην Κόστα Ρίκα, με την τεκμηριωμένη ρύπανσης των υπόγειων υδάτων σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν τα επίπεδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. [52] Σε υψηλές συγκεντρώσεις, τα νιτρικά άλατα μπορεί να προκαλέσει μεθαιμοσφαιριναιμία βρέφος («blue-baby σύνδρομο »), μία δυνητικά θανατηφόρος κατάσταση που εμποδίζει τη μεταφορά οξυγόνου στο κυκλοφορικό βρέφη». Άλλες ανησυχίες για τα ανθρώπινα υγεία γύρω μόλυνση νιτρικών στα υπόγεια ύδατα περιλαμβάνουν υποψίες δεσμών μεταξύ των νιτρικών και ορισμένες μορφές καρκίνου, γενετικές ανωμαλίες, η υπέρταση, και αναπτυξιακών προβλημάτων στα παιδιά. [53]

Γ. Η ρύπανση των υδάτων από την επεξεργασία του καφέ

Σε μεγάλο βαθμό, ανεξάρτητα από το πώς καλλιεργείται καφές, οι απορρίψεις από τον καφέbeneficios (μονάδες επεξεργασίας) αποτελούν μια σημαντική πηγή ρύπανσης του ποταμού στο βόρειο τμήμα της Λατινικής Αμερικής. Η διαδικασία διαχωρισμού της εμπορικό προϊόν (τα φασόλια) από κεράσια καφέ παράγει τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων με τη μορφή πολτού, τα υπολείμματα από το νερό και την περγαμηνή. Για παράδειγμα, η Γουατεμάλα με βάση το Instituto de Centroamericano investigación y Tecnología Βιομηχανική Υπολογίζεται ότι πάνω από μια περίοδο έξι μηνών κατά τη διάρκεια του 1988, με την επεξεργασία των 547.000 τόνων του καφέ στην Κεντρική Αμερική που παράγονται 1,1 εκατ. τόνους χαρτοπολτού και μολυσμένων 110.000 κυβικά μέτρα νερού την ημέρα, με αποτέλεσμα απορρίψεις για τις πλωτές οδούς της περιοχής, που ισοδυναμεί με ακατέργαστα λύματα ντάμπινγκ από μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων. [54]
Καφές beneficios υπάρχουν σε ένα ευρύ φάσμα των μεγεθών. Στη Γουατεμάλα, για παράδειγμα, όπου σε σύνολο περίπου 4000 εγκαταστάσεις επεξεργασίας εκτιμάται ότι dot το τοπίο, η National Association of καλλιεργητές καφέ που τους χωρίζουν σε μικρο-εγκαταστάσεις (άτομα με ικανότητα να επεξεργάζονται 500 έως 5.000 κιλά συγκομιδή καφέ την ημέρα) , μεσαίες εγκαταστάσεις (5000 έως 50.000 λίρες για κάθε μέρα), και μεγάλο (μεγαλύτερο από 50.000 λίρες για κάθε μέρα). Οι 100 beneficios ανήκουν σε αυτή την τελευταία κατηγορία (3% όλων των Γουατεμάλα beneficios ) διαδικασία το 60% του καφέ που παράγονται ετησίως. [55]
Οικολογικές επιπτώσεις προκύπτουν από την απόρριψη οργανικών ρύπων από beneficiosστις πλωτές οδούς, ληστεύει τα υδρόβια φυτά και την άγρια ​​ζωή της το απαραίτητο οξυγόνο.Κόστα Ρίκα αξιωματούχοι υγείας έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με βλάπτει τη θαλάσσια ζωή καθώς και τμήματα της ακτής του Ειρηνικού, όπου τα ποτάμια που έχουν μολυνθεί από τα απόβλητα επεξεργασίας του καφέ εκβάλλουν στον ωκεανό. [56] Σύμφωνα με την Κόστα Ρίκα εκτιμήσεις της κυβέρνησης από τις αρχές του 1980, την επεξεργασία υπολειμμάτων λογαριασμό καφέ για δύο τρίτα της συνολικής βιοχημικά απαιτούμενου οξυγόνου (το κύριο μέτρο των οργανικών ρύπων απορρίψεων) σε ποταμούς της χώρας. [57] Το 1992, η Κόστα Ρίκα έχει συσταθεί ένα σχέδιο για την αναβάθμιση καφέ του έθνους συστήματα επεξεργασίας, με στόχο τη μείωση των οργανικών ρύπων απορρίψεις επιφανειακών υδάτων κατά 80 τοις εκατό μέσα σε πέντε χρόνια. [58]
Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ελέγχου της ρύπανσης κατά την επεξεργασία του καφέ. Ένας μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμόςbeneficios είναι ουσιαστική μείωση του όγκου του νερού που χρησιμοποιείται στην "υγρή" επεξεργασία του καφέ? αυτό με τη σειρά του, μειώνει την ποσότητα του νερού που απαιτεί θεραπεία πριν από την απόρριψή τους από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας. Πρόσθετα μέτρα για το περιβάλλον ήχου περιλαμβάνουν κομποστοποίησης φλούδες καφέ αναμεμειγμένο με κοπριά των εκτρεφόμενων ζώων που θα χρησιμοποιηθεί ως οργανικό λίπασμα στις καλλιέργειες, καθώς και χωνευτήρες που παράγουν μεθάνιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρακτικές εφαρμογές, όπως τροφοδοτεί τη μονάδα επεξεργασίας. Η επιτυχία έχει αποδειχθεί με τα μέτρα αυτά σε διάφορα μέρη της βόρειας Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων περιοχών καφέ της Veracruz κράτους του Μεξικού. Χωρίς μια συντονισμένη περιφερειακό σχέδιο επενδύσεων για βελτίωση της τεχνολογίας, ωστόσο, την πρόληψη της ρύπανσης θα παραμείνει η εξαίρεση στον κανόνα σε αυτό το μέρος της Λατινικής Αμερικής.

Δ. Η ποιότητα του εδάφους

Έχουν οφέλη από την ποιότητα του εδάφους των παραδοσιακών γεωργικών διαχείρισης των πόρων στο βόρειο τμήμα της Λατινικής Αμερικής έχει επίσης καταγραφεί από Colorado State University γεωγράφος Gene C. Wilken το 1987 το βιβλίο του, καλοί γεωργοί. ό, τι αφορά τα εδάφη, Wilken αποδίδει την επιτυχία των παραδοσιακών συστημάτων να καίριους τομείς, όπως οι ακόλουθες :
  • κατανόηση των τοπικών χαρακτηριστικών των πόρων και πώς μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά στις ιδιαίτερες συνθήκες του εδάφους και των καλλιεργειών για την οικοδόμηση οργανική ύλη μέσα από τέτοιες πρακτικές ως προστατευτικό στρώμα και πολλές καλλιέργειες?
  • προσεκτική, ακριβή εφαρμογές των ανόργανων θρεπτικών ουσιών για να σώσει στο κόστος παραγωγής και να μην προκληθεί ζημιά στην ποιότητα του εδάφους και του νερού? και
  • αποτελεσματικές τεχνικές διαχείρισης κλίση όπως αναβαθμίδες που εξοικονομούν υγρασία, διάβρωση και θα επιτρέψει τον έλεγχο της γεωργικής παραγωγής στις περιοχές με άλλο τρόπο ακατάλληλες για καλλιέργεια. [59]
Τέτοιες πρακτικές είναι χαρακτηριστικά των συστημάτων παραγωγής καφέ σκιά, η οποία αποδεικνύει αξιοσημείωτη τεχνική πολυπλοκότητα στη διαχείριση του εδάφους. Πρόσθετα οφέλη προκύπτουν από τη σημαντική μείωση ή διαφυγόντα χρήση των φυτοφαρμάκων, των οποίων η υπερβολική εφαρμογή μπορεί να εξαλείψει τα έντομα και μικροοργανισμούς που διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ενίσχυση της παραγωγικότητας του εδάφους και θρέψη των φυτών. [60]
Εξάλειψη της κάλυψης σκιάς μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις σε διάφορες παραμέτρους της ποιότητας του εδάφους. Έρευνα στη Νικαράγουα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 τεκμηριωμένο ότι, σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα, σημαντικά υψηλότερα ποσοστά διάβρωσης συνέβη στις ανακαινισμένο φυτείες καφέ σκιά, όπου είχε μειωθεί. [61] Αυτή η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα συστήματα καφέ σκιά έδειξε υψηλότερα επίπεδα της υγρασίας εδάφους και της οργανικής ύλης .
Θρεπτικών ουσιών αντιδρά επίσης σε αλλαγές στο κάλυμμα σε καφέ απόχρωση. Στην Κεντρική Κόστα Ρίκα Valley, όπου οι βροχοπτώσεις μπορεί να φτάσει έως και 2,5 μέτρα ετησίως, η έκπλυση των θρεπτικών συστατικών του εδάφους στα υπόγεια νερά μπορεί να είναι σημαντική. Μέσα σε αυτά τα υψηλής βροχοπτώσεις περιοχές, ασκίαστα καφές χάνει σχεδόν τρεις φορές περισσότερο άζωτο στο έδαφος από ό, τι σκιά φυτείες. Σε γενικές γραμμές, έχουν συστήματα καφέ απόχρωση έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο συντηρητική ανακυκλωτές του αζώτου από ασκίαστα φυτείες. [62]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΡΟΛΟΙ

Συναλλαγματικών Ισοτιμιών

Μετατροπέας νομίσματος

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Johnpatrablog

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΦΡΥΞΗΣ ΩΜΟΥ ΚΑΦΕ

ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΦΡΥΞΗΣ ΩΜΟΥ ΚΑΦΕ
Η ΑΡΧΗ....................ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΟΚΚΟΥ ΑΦΡΥΚΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΟΚΚΟΥ  ΑΦΡΥΚΤΟΥ ΚΑΦΕ
ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΦΕ V E T O

APN

Our site is at APN Greece Directory

ΣΑΣ ΑΡΕΣΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ V E T O?

ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΚΑΦΕ ΠΙΝΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ 16-28 ΕΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΚΑΦΕ?

ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΚΑΦΕ ΠΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ?

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ?

ΠΙΝΕΤΕ ΚΑΦΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ?

Αναγνώστες: ΣΑΣ ΑΡΕΣΗ Ο ΚΑΦΕΣ?

CAFE DO BRAZIL

CAFE DO BRAZIL
ΕΤΣΙ ΕΡΧΕΤΑ Ι Ο ΚΑΦΕΣ

CAFE DO BRAZIL

CAFE DO BRAZIL
Η ΠΗΓΗ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΩΜΟΣ ΚΑΦΕΣ

ΚΑΦΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ!!!!!!

ΚΑΦΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ!!!!!!
ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΡΩΜΑ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

H ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ VETO 200 ΓΡ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ VETO 200 ΓΡ