ΑΡΩΜΑΤΑ
Animal-like Ζωώδη
This odour descriptor is somewhat reminiscent of the smell of animals. Αυτό Περιγραφέας οσμή είναι κάπως θυμίζει τη μυρωδιά των ζώων. It is not a fragrant aroma like musk but has the characteristic odour of wet fur, sweat, leather, hides or urine. Δεν είναι μια αρωματική γεύση σαν μόσχου, αλλά έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του υγρού γούνας, τον ιδρώτα, το δέρμα, τα δέρματα και τα ούρα. It is not necessarily considered as a negative attribute but is generally used to describe strong notes. Δεν είναι απαραιτήτως θεωρείται ως αρνητική ιδιότητα, αλλά γενικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει ισχυρή σημειώσεις.
This odour descriptor is somewhat reminiscent of the smell of animals. Αυτό Περιγραφέας οσμή είναι κάπως θυμίζει τη μυρωδιά των ζώων. It is not a fragrant aroma like musk but has the characteristic odour of wet fur, sweat, leather, hides or urine. Δεν είναι μια αρωματική γεύση σαν μόσχου, αλλά έχει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του υγρού γούνας, τον ιδρώτα, το δέρμα, τα δέρματα και τα ούρα. It is not necessarily considered as a negative attribute but is generally used to describe strong notes. Δεν είναι απαραιτήτως θεωρείται ως αρνητική ιδιότητα, αλλά γενικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει ισχυρή σημειώσεις.
Ashy Τεφρώδης
This odour descriptor is similar to that of an ashtray, the odour of smokers' fingers or the smell one gets when cleaning out a fireplace. Αυτό Περιγραφέας μυρωδιά είναι παρόμοια με εκείνη του ένα τασάκι, τη μυρωδιά των δακτύλων καπνιστών »ή η μυρωδιά κανείς όταν καθαρίζετε ένα τζάκι. It is not used as a negative attribute. Δεν χρησιμοποιείται ως αρνητικό χαρακτηριστικό. Generally speaking this descriptor is used by the tasters to indicate the degree of roast. Σε γενικές γραμμές αυτό Περιγραφέας χρησιμοποιείται από τον δοκιμαστή να αναφέρουν το βαθμό roast.
Burnt/Smokey Burnt / Smokey
This odour and flavour descriptor is similar to that found in burnt food. Αυτό Περιγραφέας οσμή και γεύση είναι παρόμοια με αυτή που βρέθηκε στα καμένα τρόφιμα. The odour is associated with smoke produced when burning wood. Η οσμή συνδέεται με τον καπνό που παράγεται κατά την καύση ξύλου. This descriptor is frequently used to indicate the degree of roast commonly found by tasters in dark-roasted or oven-roasted coffees. Αυτό Περιγραφέας συχνά χρησιμοποιείται για να δείξει το βαθμό roast βρίσκονται συνήθως από γευσιγνώστες στο σκοτάδι-ψητό ή φούρνου καφέδες.
Chemical/Medicinal Χημικός / Φαρμακευτικά
This odour descriptor is reminiscent of chemicals, medicines and the smell of hospitals. Αυτό Περιγραφέας μυρωδιά θυμίζει χημικών προϊόντων, φαρμάκων και τη μυρωδιά των νοσοκομείων. This term is used to describe coffees having aromas such as rio flavour, chemical residues or highly aromatic coffees which produce large amounts of volatiles. Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει καφέδες που έχουν άρωμα όπως rio γεύση, χημικών καταλοίπων ή πολύ αρωματικούς καφέδες που παράγουν μεγάλες ποσότητες πτητικών.
Chocolate-like Σοκολάτα-όπως
This aroma descriptor is reminiscent of the aroma and flavour of cocoa powder and chocolate (including dark chocolate and milk chocolate). Αυτό Περιγραφέας άρωμα θυμίζει το άρωμα και τη γεύση του κακάο και της σοκολάτας (συμπεριλαμβανομένων σκούρα σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος). It is an aroma that is sometimes referred to as sweet. Είναι ένα άρωμα που είναι μερικές φορές αναφέρεται ως γλυκό.
Caramel Καραμέλα
This aroma descriptor is reminiscent of the odour and flavour produced when caramelizing sugar without burning it. Αυτό Περιγραφέας άρωμα θυμίζει την οσμή και γεύση που παράγεται όταν caramelizing ζάχαρης χωρίς να την καίει. Tasters should be cautioned not to use this attribute to describe a burning note. Δοκιμαστές θα πρέπει να προειδοποιούνται να μην χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό για να περιγράψει ένα κάψιμο σημείωμα.
Cereal/Malty/Toast-like Δημητριακών / malty / Τοστ-όπως
This descriptor includes aromas characteristic of cereal, malt and toast. Αυτό Περιγραφέας περιλαμβάνει αρώματα χαρακτηριστικό σιτηρών, φύτρα βύνης και τοστ. It includes scents such as the aroma and flavour of uncooked or roasted grain (including roasted corn, barley or wheat), malt extract and the aroma and flavour of freshly baked bread and freshly made toast. Περιλαμβάνει μυρωδιές, όπως το άρωμα και τη γεύση του άψητα ή ψημένα καρπού (περιλαμβάνονται και ψητό καλαμπόκι, κριθάρι ή σίτος), εκχύλισμα βύνης και το άρωμα και τη γεύση του φρεσκοψημένου ψωμιού και φρέσκες τοστ. This descriptor has a common denominator, a grain-type aroma. Αυτό Περιγραφέας έχει έναν κοινό παρονομαστή, ένα άρωμα κόκκους τύπου. The aromas in this descriptor were grouped together since tasters used these terms interchangeably when evaluating standards of each one. Τα αρώματα σε αυτό το Περιγραφέας συγκεντρώθηκαν από το δοκιμαστή χρησιμοποιούνται αυτούς τους όρους εναλλακτικά κατά την αξιολόγηση των προτύπων του καθενός.
Earthy Γήινος
The characteristic odour of fresh earth, wet soil or humus. Η χαρακτηριστική οσμή των νωπών γη, υγρό χώμα ή χούμου. Sometimes associated with moulds and reminiscent of raw potato flavour, considered as an undesirable flavour when perceived in coffee. Μερικές φορές συνδέονται με καλούπια και θυμίζει των πρώτων γεύση πατάτας, η οποία θεωρείται ως μια ανεπιθύμητη γεύση όταν αντιληπτή στον καφέ.
Floral Άνθινος
This aroma descriptor is similar to the fragrance of flowers. Αυτό Περιγραφέας άρωμα είναι παρόμοια με το άρωμα των λουλουδιών. It is associated with the slight scent of different types of flowers including honeysuckle, jasmine, dandelion and nettles. Συνδέεται με την ελαφρά μυρωδιά του διαφορετικά είδη λουλουδιών, συμπεριλαμβανομένων αγιόκλημα, γιασεμί, πικραλίδα και τσουκνίδες. It is mainly found when an intense fruity or green aroma is perceived but rarely found having a high intensity by itself. Βρίσκεται κυρίως όταν ένα έντονο φρουτώδες άρωμα ή πράσινο γίνεται αντιληπτή, αλλά σπάνια έχουν μεγάλη ένταση από μόνη της.
Fruity/Citrus Φρουτώδες / Εσπεριδοειδή
This aroma is reminiscent of the odour and taste of fruit. Αυτό το άρωμα θυμίζει την οσμή και τη γεύση των φρούτων. The natural aroma of berries is highly associated with this attribute. Το φυσικό άρωμα των καρπών συνδέεται ιδιαίτερα με αυτό το χαρακτηριστικό. The perception of high acidity in some coffees is correlated with the citrus characteristic. Η αντίληψη της υψηλής οξύτητας σε ορισμένες καφέ συσχετίζεται με τη χαρακτηριστική εσπεριδοειδών. Tasters should be cautioned not to use this attribute to describe the aroma of unripe or overripe fruit. Δοκιμαστές θα πρέπει να προειδοποιούνται να μην χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό για να περιγράψει το άρωμα του άγουρου ή υπερώριμα φρούτα.
Grassy/Green/Herbal Χλοώδεις / Πράσινο / βότανα
This aroma descriptor includes three terms which are associated with odours reminiscent of a freshly mowed lawn, fresh green grass or herbs, green foliage, green beans or unripe fruit. Αυτό Περιγραφέας άρωμα περιλαμβάνει τρεις όροι που συνδέονται με μυρωδιές θυμίζουν ένα φρέσκο γκαζόν κουρεμένο, φρέσκο πράσινο χορτάρι ή βοτάνων, πράσινα φύλλα, πράσινα φασόλια ή άγουροι καρποί.
Nutty Παλαβός
This aroma is reminiscent of the odour and flavour of fresh nuts (distinct from rancid nuts) and not of bitter almonds. Αυτό το άρωμα θυμίζει την οσμή και τη γεύση του νωπού ξηρούς καρπούς (διαφορετική από δυσάρεστη καρύδια) και όχι από πικραμύγδαλο.
Rancid/Rotten Rancid / Rotten
This aroma descriptor includes two terms which are associated with odours reminiscent of deterioration and oxidation of several products. Αυτό Περιγραφέας άρωμα περιλαμβάνει δύο όρους που συνδέονται με μυρωδιές θυμίζουν την υποβάθμιση και την οξείδωση των διαφόρων προϊόντων. Rancid as the main indicator of fat oxidation mainly refers to rancid nuts and rotten is used as an indicator of deteriorated vegetables or non-oily products. Rancid ως ο κύριος δείκτης της οξείδωση των λιπών αφορά κυρίως rancid καρύδια και σάπια χρησιμοποιείται ως δείκτης επιδεινώθηκε λαχανικά ή μη λιπαρή προϊόντα. Tasters should be cautioned not to apply these descriptors to coffees that have strong notes but no signs of deterioration. Δοκιμαστές θα πρέπει να προειδοποιούνται να μην εφαρμόζουν τις εν λόγω περιγραφείς για καφέδες που έχουν ισχυρές σημειώσεις, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις επιδείνωσης.
Rubber-like Ελαστικά-όπως
This odour descriptor is characteristic of the smell of hot tyres, rubber bands and rubber stoppers. Αυτό Περιγραφέας οσμή είναι χαρακτηριστική του μυρωδιά του ζεστού ελαστικά, λάστιχα και πώματα από καουτσούκ. It is not considered a negative attribute but has a characteristic strong note highly recognisable in some coffees. Δεν θεωρείται αρνητικό χαρακτηριστικό, αλλά έχει μια χαρακτηριστική έντονη σημείωση ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη σε ορισμένες καφέδες.
Spicy Πικάντικη
This aroma descriptor is typical of the odour of sweet spices such as cloves, cinnamon and allspice. Αυτό Περιγραφέας άρωμα είναι χαρακτηριστική της οσμή γλυκά μπαχαρικά, όπως γαρύφαλλο, κανέλα και μπαχάρι. Tasters are cautioned not to use this term to describe the aroma of savoury spices such as pepper, oregano and Indian spices. Δοκιμαστών προειδοποιούνται να μην χρησιμοποιούν τον όρο αυτό για να περιγράψει το άρωμα της αλμυρών μπαχαρικά όπως πιπέρι, ρίγανη και ινδικές μπαχαρικά.
Tobacco Καπνού
This aroma descriptor is reminiscent of the odour and taste of tobacco but should not be used for burnt tobacco. Αυτό Περιγραφέας άρωμα θυμίζει την οσμή και τη γεύση του καπνού, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την καύση του καπνού.
Winey Κρασώδες
This terms is used to describe the combined sensation of smell, taste and mouthfeel experiences when drinking wine. Αυτή η άποψη χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συνδυασμένες αίσθηση της όσφρησης, της γεύσης και τις εμπειρίες mouthfeel όταν πίνει κρασί. It is generally perceived when a strong acidic or fruity note is found. Είναι γενικά ότι όταν ένα ισχυρό όξινο ή σημείωση φρουτώδες βρίσκεται. Tasters should be cautioned not to apply this term to a sour or fermented flavour. Δοκιμαστές θα πρέπει να προειδοποιούνται να μην εφαρμόζουν τον όρο αυτό σε μια πικρή γεύση ή ζύμωση.
Woody Ξυλώδης
This aroma descriptor is reminiscent of the smell of dry wood, an oak barrel, dead wood or cardboard paper. Αυτό Περιγραφέας άρωμα θυμίζει τη μυρωδιά του ξηρού ξύλου, ένα δρύινο βαρέλι, νεκρό ξύλο ή χαρτόνι.
TASTES ΓΕΥΣΕΙΣ Acidity Οξύτητα
A basic taste characterised by the solution of an organic acid. Μια βασική γεύση που χαρακτηρίζεται από τη λύση ενός οργανικού οξέος. A desirable sharp and pleasing taste particularly strong with certain origins as opposed to an over-fermented sour taste. Μια επιθυμητή απότομη και ευχάριστη γεύση ιδιαίτερα ισχυρή με ορισμένες χώρες καταγωγής, σε αντίθεση με μια υπερβολικά ζύμωση ξινή γεύση.
Bitterness Πίκρα
A primary taste characterised by the solution of caffeine, quinine and certain alkaloids. Μια βασική γεύση που χαρακτηρίζεται από τη λύση της καφεΐνης, κινίνη και ορισμένα αλκαλοειδή. This taste is considered desirable up to a certain level and is affected by the degree of roast brewing procedures. Αυτή η γεύση θεωρείται επιθυμητή μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο και επηρεάζεται από το βαθμό των διαδικασιών παρασκευής ψητό.
Sweetness Γλύκα
This is a basic taste descriptor characterised by solutions of sucrose or fructose which are commonly associated with sweet aroma descriptors such as fruity, chocolate and caramel. Αυτό είναι ένα βασικό Περιγραφέας γεύση που χαρακτηρίζεται από λύσεις σε σακχαρόζη ή φρουκτόζη που συνήθως συνδέονται με το γλυκό άρωμα περιγραφές όπως φρουτώδες, σοκολάτας και καραμέλας. It is generally used for describing coffees which are free from off-flavours. Είναι γενικά χρησιμοποιούνται για την περιγραφή καφέδες που είναι απαλλαγμένα από ανεπιθύμητες οσμές.
Saltiness Αλμύρα
A primary taste characterised by a solution of sodium chloride or other salts. Μια βασική γεύση που χαρακτηρίζεται από ένα διάλυμα χλωριούχου νατρίου ή άλλα άλατα.
Sourness Ξινίλα
This basic taste descriptor refers to an excessively sharp, biting and unpleasant flavour (such as vinegar or acetic acid). Αυτή η βασική Περιγραφέας γεύση παραπέμπει σε μια υπερβολικά απότομη, το δάγκωμα και δυσάρεστη γεύση (όπως το ξίδι ή οξικό οξύ). It is sometimes associated with the aroma of fermented coffee. Είναι μερικές φορές που σχετίζονται με το άρωμα του καφέ που έχουν υποστεί ζύμωση. Tasters should be cautious not to confuse this term with acidity which is generally considered a pleasant and desirable taste in coffee. Δοκιμαστές θα πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην συγχέεται με τον όρο οξύτητα που θεωρείται γενικά ένα ευχάριστο και επιθυμητή γεύση στον καφέ.
MOUTHFEEL MOUTHFEEL Body Σώμα
This attribute descriptor is used to describe the physical properties of the beverage. Αυτό Περιγραφέας χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις φυσικές ιδιότητες του ποτού. A strong but pleasant full mouthfeel characteristic as opposed to being thin. Μια ισχυρή αλλά ευχάριστα πλήρη χαρακτηριστικό mouthfeel σε αντίθεση με την λεπτή.
Astringency Στυπτικότης
This attribute is characteristic of an after-taste sensation consistent with a dry feeling in the mouth, undesirable in coffee. Αυτό το χαρακτηριστικό αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας αίσθησης επίγευση συνάδει με ένα στεγνό αίσθηση στο στόμα, ανεπιθύμητες στον καφέ.
This odour descriptor is similar to that of an ashtray, the odour of smokers' fingers or the smell one gets when cleaning out a fireplace. Αυτό Περιγραφέας μυρωδιά είναι παρόμοια με εκείνη του ένα τασάκι, τη μυρωδιά των δακτύλων καπνιστών »ή η μυρωδιά κανείς όταν καθαρίζετε ένα τζάκι. It is not used as a negative attribute. Δεν χρησιμοποιείται ως αρνητικό χαρακτηριστικό. Generally speaking this descriptor is used by the tasters to indicate the degree of roast. Σε γενικές γραμμές αυτό Περιγραφέας χρησιμοποιείται από τον δοκιμαστή να αναφέρουν το βαθμό roast.
Burnt/Smokey Burnt / Smokey
This odour and flavour descriptor is similar to that found in burnt food. Αυτό Περιγραφέας οσμή και γεύση είναι παρόμοια με αυτή που βρέθηκε στα καμένα τρόφιμα. The odour is associated with smoke produced when burning wood. Η οσμή συνδέεται με τον καπνό που παράγεται κατά την καύση ξύλου. This descriptor is frequently used to indicate the degree of roast commonly found by tasters in dark-roasted or oven-roasted coffees. Αυτό Περιγραφέας συχνά χρησιμοποιείται για να δείξει το βαθμό roast βρίσκονται συνήθως από γευσιγνώστες στο σκοτάδι-ψητό ή φούρνου καφέδες.
Chemical/Medicinal Χημικός / Φαρμακευτικά
This odour descriptor is reminiscent of chemicals, medicines and the smell of hospitals. Αυτό Περιγραφέας μυρωδιά θυμίζει χημικών προϊόντων, φαρμάκων και τη μυρωδιά των νοσοκομείων. This term is used to describe coffees having aromas such as rio flavour, chemical residues or highly aromatic coffees which produce large amounts of volatiles. Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει καφέδες που έχουν άρωμα όπως rio γεύση, χημικών καταλοίπων ή πολύ αρωματικούς καφέδες που παράγουν μεγάλες ποσότητες πτητικών.
Chocolate-like Σοκολάτα-όπως
This aroma descriptor is reminiscent of the aroma and flavour of cocoa powder and chocolate (including dark chocolate and milk chocolate). Αυτό Περιγραφέας άρωμα θυμίζει το άρωμα και τη γεύση του κακάο και της σοκολάτας (συμπεριλαμβανομένων σκούρα σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος). It is an aroma that is sometimes referred to as sweet. Είναι ένα άρωμα που είναι μερικές φορές αναφέρεται ως γλυκό.
Caramel Καραμέλα
This aroma descriptor is reminiscent of the odour and flavour produced when caramelizing sugar without burning it. Αυτό Περιγραφέας άρωμα θυμίζει την οσμή και γεύση που παράγεται όταν caramelizing ζάχαρης χωρίς να την καίει. Tasters should be cautioned not to use this attribute to describe a burning note. Δοκιμαστές θα πρέπει να προειδοποιούνται να μην χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό για να περιγράψει ένα κάψιμο σημείωμα.
Cereal/Malty/Toast-like Δημητριακών / malty / Τοστ-όπως
This descriptor includes aromas characteristic of cereal, malt and toast. Αυτό Περιγραφέας περιλαμβάνει αρώματα χαρακτηριστικό σιτηρών, φύτρα βύνης και τοστ. It includes scents such as the aroma and flavour of uncooked or roasted grain (including roasted corn, barley or wheat), malt extract and the aroma and flavour of freshly baked bread and freshly made toast. Περιλαμβάνει μυρωδιές, όπως το άρωμα και τη γεύση του άψητα ή ψημένα καρπού (περιλαμβάνονται και ψητό καλαμπόκι, κριθάρι ή σίτος), εκχύλισμα βύνης και το άρωμα και τη γεύση του φρεσκοψημένου ψωμιού και φρέσκες τοστ. This descriptor has a common denominator, a grain-type aroma. Αυτό Περιγραφέας έχει έναν κοινό παρονομαστή, ένα άρωμα κόκκους τύπου. The aromas in this descriptor were grouped together since tasters used these terms interchangeably when evaluating standards of each one. Τα αρώματα σε αυτό το Περιγραφέας συγκεντρώθηκαν από το δοκιμαστή χρησιμοποιούνται αυτούς τους όρους εναλλακτικά κατά την αξιολόγηση των προτύπων του καθενός.
Earthy Γήινος
The characteristic odour of fresh earth, wet soil or humus. Η χαρακτηριστική οσμή των νωπών γη, υγρό χώμα ή χούμου. Sometimes associated with moulds and reminiscent of raw potato flavour, considered as an undesirable flavour when perceived in coffee. Μερικές φορές συνδέονται με καλούπια και θυμίζει των πρώτων γεύση πατάτας, η οποία θεωρείται ως μια ανεπιθύμητη γεύση όταν αντιληπτή στον καφέ.
Floral Άνθινος
This aroma descriptor is similar to the fragrance of flowers. Αυτό Περιγραφέας άρωμα είναι παρόμοια με το άρωμα των λουλουδιών. It is associated with the slight scent of different types of flowers including honeysuckle, jasmine, dandelion and nettles. Συνδέεται με την ελαφρά μυρωδιά του διαφορετικά είδη λουλουδιών, συμπεριλαμβανομένων αγιόκλημα, γιασεμί, πικραλίδα και τσουκνίδες. It is mainly found when an intense fruity or green aroma is perceived but rarely found having a high intensity by itself. Βρίσκεται κυρίως όταν ένα έντονο φρουτώδες άρωμα ή πράσινο γίνεται αντιληπτή, αλλά σπάνια έχουν μεγάλη ένταση από μόνη της.
Fruity/Citrus Φρουτώδες / Εσπεριδοειδή
This aroma is reminiscent of the odour and taste of fruit. Αυτό το άρωμα θυμίζει την οσμή και τη γεύση των φρούτων. The natural aroma of berries is highly associated with this attribute. Το φυσικό άρωμα των καρπών συνδέεται ιδιαίτερα με αυτό το χαρακτηριστικό. The perception of high acidity in some coffees is correlated with the citrus characteristic. Η αντίληψη της υψηλής οξύτητας σε ορισμένες καφέ συσχετίζεται με τη χαρακτηριστική εσπεριδοειδών. Tasters should be cautioned not to use this attribute to describe the aroma of unripe or overripe fruit. Δοκιμαστές θα πρέπει να προειδοποιούνται να μην χρησιμοποιούν αυτό το χαρακτηριστικό για να περιγράψει το άρωμα του άγουρου ή υπερώριμα φρούτα.
Grassy/Green/Herbal Χλοώδεις / Πράσινο / βότανα
This aroma descriptor includes three terms which are associated with odours reminiscent of a freshly mowed lawn, fresh green grass or herbs, green foliage, green beans or unripe fruit. Αυτό Περιγραφέας άρωμα περιλαμβάνει τρεις όροι που συνδέονται με μυρωδιές θυμίζουν ένα φρέσκο γκαζόν κουρεμένο, φρέσκο πράσινο χορτάρι ή βοτάνων, πράσινα φύλλα, πράσινα φασόλια ή άγουροι καρποί.
Nutty Παλαβός
This aroma is reminiscent of the odour and flavour of fresh nuts (distinct from rancid nuts) and not of bitter almonds. Αυτό το άρωμα θυμίζει την οσμή και τη γεύση του νωπού ξηρούς καρπούς (διαφορετική από δυσάρεστη καρύδια) και όχι από πικραμύγδαλο.
Rancid/Rotten Rancid / Rotten
This aroma descriptor includes two terms which are associated with odours reminiscent of deterioration and oxidation of several products. Αυτό Περιγραφέας άρωμα περιλαμβάνει δύο όρους που συνδέονται με μυρωδιές θυμίζουν την υποβάθμιση και την οξείδωση των διαφόρων προϊόντων. Rancid as the main indicator of fat oxidation mainly refers to rancid nuts and rotten is used as an indicator of deteriorated vegetables or non-oily products. Rancid ως ο κύριος δείκτης της οξείδωση των λιπών αφορά κυρίως rancid καρύδια και σάπια χρησιμοποιείται ως δείκτης επιδεινώθηκε λαχανικά ή μη λιπαρή προϊόντα. Tasters should be cautioned not to apply these descriptors to coffees that have strong notes but no signs of deterioration. Δοκιμαστές θα πρέπει να προειδοποιούνται να μην εφαρμόζουν τις εν λόγω περιγραφείς για καφέδες που έχουν ισχυρές σημειώσεις, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις επιδείνωσης.
Rubber-like Ελαστικά-όπως
This odour descriptor is characteristic of the smell of hot tyres, rubber bands and rubber stoppers. Αυτό Περιγραφέας οσμή είναι χαρακτηριστική του μυρωδιά του ζεστού ελαστικά, λάστιχα και πώματα από καουτσούκ. It is not considered a negative attribute but has a characteristic strong note highly recognisable in some coffees. Δεν θεωρείται αρνητικό χαρακτηριστικό, αλλά έχει μια χαρακτηριστική έντονη σημείωση ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη σε ορισμένες καφέδες.
Spicy Πικάντικη
This aroma descriptor is typical of the odour of sweet spices such as cloves, cinnamon and allspice. Αυτό Περιγραφέας άρωμα είναι χαρακτηριστική της οσμή γλυκά μπαχαρικά, όπως γαρύφαλλο, κανέλα και μπαχάρι. Tasters are cautioned not to use this term to describe the aroma of savoury spices such as pepper, oregano and Indian spices. Δοκιμαστών προειδοποιούνται να μην χρησιμοποιούν τον όρο αυτό για να περιγράψει το άρωμα της αλμυρών μπαχαρικά όπως πιπέρι, ρίγανη και ινδικές μπαχαρικά.
Tobacco Καπνού
This aroma descriptor is reminiscent of the odour and taste of tobacco but should not be used for burnt tobacco. Αυτό Περιγραφέας άρωμα θυμίζει την οσμή και τη γεύση του καπνού, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την καύση του καπνού.
Winey Κρασώδες
This terms is used to describe the combined sensation of smell, taste and mouthfeel experiences when drinking wine. Αυτή η άποψη χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συνδυασμένες αίσθηση της όσφρησης, της γεύσης και τις εμπειρίες mouthfeel όταν πίνει κρασί. It is generally perceived when a strong acidic or fruity note is found. Είναι γενικά ότι όταν ένα ισχυρό όξινο ή σημείωση φρουτώδες βρίσκεται. Tasters should be cautioned not to apply this term to a sour or fermented flavour. Δοκιμαστές θα πρέπει να προειδοποιούνται να μην εφαρμόζουν τον όρο αυτό σε μια πικρή γεύση ή ζύμωση.
Woody Ξυλώδης
This aroma descriptor is reminiscent of the smell of dry wood, an oak barrel, dead wood or cardboard paper. Αυτό Περιγραφέας άρωμα θυμίζει τη μυρωδιά του ξηρού ξύλου, ένα δρύινο βαρέλι, νεκρό ξύλο ή χαρτόνι.
TASTES ΓΕΥΣΕΙΣ Acidity Οξύτητα
A basic taste characterised by the solution of an organic acid. Μια βασική γεύση που χαρακτηρίζεται από τη λύση ενός οργανικού οξέος. A desirable sharp and pleasing taste particularly strong with certain origins as opposed to an over-fermented sour taste. Μια επιθυμητή απότομη και ευχάριστη γεύση ιδιαίτερα ισχυρή με ορισμένες χώρες καταγωγής, σε αντίθεση με μια υπερβολικά ζύμωση ξινή γεύση.
Bitterness Πίκρα
A primary taste characterised by the solution of caffeine, quinine and certain alkaloids. Μια βασική γεύση που χαρακτηρίζεται από τη λύση της καφεΐνης, κινίνη και ορισμένα αλκαλοειδή. This taste is considered desirable up to a certain level and is affected by the degree of roast brewing procedures. Αυτή η γεύση θεωρείται επιθυμητή μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο και επηρεάζεται από το βαθμό των διαδικασιών παρασκευής ψητό.
Sweetness Γλύκα
This is a basic taste descriptor characterised by solutions of sucrose or fructose which are commonly associated with sweet aroma descriptors such as fruity, chocolate and caramel. Αυτό είναι ένα βασικό Περιγραφέας γεύση που χαρακτηρίζεται από λύσεις σε σακχαρόζη ή φρουκτόζη που συνήθως συνδέονται με το γλυκό άρωμα περιγραφές όπως φρουτώδες, σοκολάτας και καραμέλας. It is generally used for describing coffees which are free from off-flavours. Είναι γενικά χρησιμοποιούνται για την περιγραφή καφέδες που είναι απαλλαγμένα από ανεπιθύμητες οσμές.
Saltiness Αλμύρα
A primary taste characterised by a solution of sodium chloride or other salts. Μια βασική γεύση που χαρακτηρίζεται από ένα διάλυμα χλωριούχου νατρίου ή άλλα άλατα.
Sourness Ξινίλα
This basic taste descriptor refers to an excessively sharp, biting and unpleasant flavour (such as vinegar or acetic acid). Αυτή η βασική Περιγραφέας γεύση παραπέμπει σε μια υπερβολικά απότομη, το δάγκωμα και δυσάρεστη γεύση (όπως το ξίδι ή οξικό οξύ). It is sometimes associated with the aroma of fermented coffee. Είναι μερικές φορές που σχετίζονται με το άρωμα του καφέ που έχουν υποστεί ζύμωση. Tasters should be cautious not to confuse this term with acidity which is generally considered a pleasant and desirable taste in coffee. Δοκιμαστές θα πρέπει να είναι προσεκτικός για να μην συγχέεται με τον όρο οξύτητα που θεωρείται γενικά ένα ευχάριστο και επιθυμητή γεύση στον καφέ.
MOUTHFEEL MOUTHFEEL Body Σώμα
This attribute descriptor is used to describe the physical properties of the beverage. Αυτό Περιγραφέας χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις φυσικές ιδιότητες του ποτού. A strong but pleasant full mouthfeel characteristic as opposed to being thin. Μια ισχυρή αλλά ευχάριστα πλήρη χαρακτηριστικό mouthfeel σε αντίθεση με την λεπτή.
Astringency Στυπτικότης
This attribute is characteristic of an after-taste sensation consistent with a dry feeling in the mouth, undesirable in coffee. Αυτό το χαρακτηριστικό αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας αίσθησης επίγευση συνάδει με ένα στεγνό αίσθηση στο στόμα, ανεπιθύμητες στον καφέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου